maanantai 15. lokakuuta 2012

Blogin rakentelua ja jouluista teejuomaa

Blogin tekeminen onkin aikas mielenkiintoista ja teknistä puuhaa. Onneksi löytyi tämmöinen mukava alusta, jolle on suhteellisen helppoa alkaa rakentamaan sivustoa. Mulle on aivan ehdoton motivaation lähde siinä, että pääsen viilaamaan sivuston visuaalista puolta hetimiten ja kohtuullisen vähällä vaivalla. Paremmalta puoliskoltani olen saanut paljon apuja ja vinkkejä tähän tekniikkapuoleen, kiitos kulta *moisk*!

Muutamia kivoja linkkejä jakoon:

  • Täältä voit lisätä sivullesi joululaskurin, eli laskuri näyttää reaaliaikaisesti montako päivää jouluun vielä on (ks. blogini alareuna). Hauska idea :) Laskuri käyttää ilmeisesti rapakon takalaisten aikaa, joten päivien vaihtuminen ei ole ihan samassa suhteessa meidän ajanlaskuun.
  • Tässä on hyvä selaimessa toimiva kuvankäsittelyohjelma. Jälkimmäinen on upea ohjelma, jolla voi lisätä kuviin vaikkapa vähän ajan patinaa (oman sivustoni yläbanneriin olen käyttänyt tätä ohjelmaa).

Puuhailujen lomassa on hyvä nauttia kuppi kuumaa. Olen tykästynyt valtavasti chai-maustettuun mustaan teehen <3 Mausteet sopivat mainiosti tähän vuodenaikaan ja nämä mausteet sopivat erityisen hyvin joulun odotukseen ja jouluun. Meillä on käytössä nyt erästä reilun kaupan chai-teetä, mutta teen voi valmistaa mausteista ja mustasta teestä myös itse. Kuten vaikkapa tämän ohjeen mukaan:

Chai-tee latte (kaksi lasillista)
  • 5 dl vettä
  • 6 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 8-10 kardemummansydäntä
  • 3-4 tl mustaa teetä
  • 3 dl maitoa
  • 1-2 rkl hunajaa tai ruokosokeria
Kuumenna vesi ja anna sen vain hieman poreilla ennen kuin lisäät mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää tee ja anna hautua 5-7 minuuttia. Teen tulee olla vahvaa, mutta älä hauduta sitä liian kauan, muuten se maistuu karvaalta. Lämmitä maito hitaasti kattilassa ja vispaa vaahdoksi. Älä keitä! Siivilöi tee ja lisää maito. Ripottele hieman kardemummaa pinnalle. Tarjoa kuumana.
Ohje täältä

2 kommenttia:

  1. Kiitos useista hyödyllisistä vinkeistä! Chai latte onkin lemppari juomani ja kiva saada siihen resepti :) täytyy myös käydä kokeilemassa tuo laskuri.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanneli viestistäsi! Ihana joulublogi sinulla, pistin heti tilaukseen :) Minulle tuo chai latte on vielä uusi tuttavuus, toki maitoa olen chai-pussiteehen lisännyt, mutta vaahdotettu maito kuulostaa kyllä samettisen ihanalta :)

    VastaaPoista