tiistai 6. marraskuuta 2012

Humanitaarista joulua!

Tämä postaukseni tulee harmillisen myöhäisessä vaiheessa. Nimittäin tarkoitukseni oli postata tämä aihe blogiini jo aika päiviä sitten. Blogikirjoitteluni on olleet pitkähköllä katkolla, vaan nytpä viimein sain aikaiseksi kirjoittaa.

Jouluna on kivaa antaa perheenjäsenille ja ystäville lahjoja. Suomessa eletään tätä nykyä melkoisessa yltäkylläisyydessä, joten lahjojen kanssa tulee helposti runsaudenpula. Mitähän sitä keksisi tänä vuonna? Lasten lahjatoiveet saattavat myös helposti paisua ja usein heille kannetaankin toinen toistaan hienompia lahjoja selkäkopalla.

Minua koskettaa erityisesti lapset, jotka elävät köyhissä oloissa, jotka eivät kenties koskaan saa joululahjoja. Olen muutamina vuosina osallistunut Operaatio joulunlapsi -keräykseen. Lyhyesti ideana on koota kenkälaatikon kokoiseen laatikkoon jotain kivaa ja hyödyllistä lapselle, joka elää hyvin köyhissä oloissa. Tällainen paketti tuottaa varmasti suurta iloa!

Linkin takana on lisää tietoa aiheesta, pakkausohjeita ja keräyspaikat:

Operaatio Joulunlapsi

Kokosin tänä vuonna paketin 5-9 vuotiaalle tytölle. Otin paketin kokoamisesta pari kuvaa:


Tämän näköiseen pakettiin tavaroita kootaan (taitettava kenkälaatikkoaihio, joita saa keräyspisteistä).


Tässäpä näitä tavaroita on. Ihmeen paljon sitä mahtuukin pienenpieneen laatikkoon! Tällaisia siis löytyi:

  • joulunpunainen poolopaita, raitasukat, pinkit käsineet ja sininen tupsupipo
  • hammasharja ja -tahna, palasaippua + kotelo sekä hiusharja
  • ihana värityskirja (selkeitä eläinhahmoja - tämä oli löytö! sillä usein löytyy pelkkiä puuhapetejä ja prinsessoja), eläintarroja, ruutuvihko, lyijykynä + teroitin + kumi, puuvärikynät sekä penaali
  • ihana pehmopupu ja pussi hedelmäkarkkeja


Pakkaustekniikka ratkaisee sen miten hyvin tavarat mahtuvat.


Kiinni meni! juuri ja juuri :D

Keräysaika alkaa lähestyä loppuaan, mutta vielä ehtii: palautukset 11.11. mennessä keräyspaikkoihin ja postitse 21.11. mennessä. Eli jos innostuit ajatuksesta ja varsinkin jos keräyspaikka sattuu olemaan sinua lähellä, niin osallistu ihmeessä. Tällainen lahja antaa taatusti sitä aitoa antamisen ja saamisen iloa sekä joulumieltä! Me laitoimme vielä mieheni kanssa pakettiin joulukortin, johon liimasin pienen kuvan meistä. On hauskaa, että voi lähettää henkilökohtaisen tervehdyksen lapselle tällä tavalla.

Suomessa toimivia humanitaarisia joulunajan avustuskanavia löytyy mm. näiden linkkien takaa:


Olemme mieheni kanssa tuumiskelleet, että voitaisiin jonakin jouluna lähteä vapaaehtoisiksi jonnekin järjestölle. Jakamaan vaikka ruokaa joulujuhlaan, olemaan mukana tavalla tai toisella. Tällainen toisi varmasti lisää syvyyttä ja merkitystä joulun viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti