torstai 18. lokakuuta 2012

Jouluisia soittolistoja ja inkivääriä

Olen ryhtynyt keräämään jouluisia videoita netistä. Aloitin projektin lisäämällä kaikenlaisia jouluvideoita omalle YouTube-kanavalleni ja ryhmittelin niitä eri soittolistoille. Monet keräämistäni videoista liittyvät lapsuuteeni, eli niillä on minulle nostalginen merkitys joulutunnelman luomisessa. Joukossa on myös uusia löytöjä, joita en ole vielä ehtintyt katsoa. Onpahan iltojen ratoksi kivaa ajanvietettä!

Mariannen Joulukokoelma - YouTube

Googletellessa törmäsin ihaniin jouluvideoihin myös muualla netissä, joten ryhdyin lopulta kokoamaan taulukkomuotoista listaa kaikista löydöistä.

Jouluiset ohjelmat - koostanut Marianne

Kanavan soittolistoja sekä taulukkoa saa kopioida vapaasti (taulukko täytyykin kopioida, jos haluaa sortata sitä eri järjestyksiin). Mitkään videot eivät ole omia lisäämiäni, vaan olen haeskellut toisten lataamia videoita. Yritän kerätä videoita jatkuvasti lisää, eli soittolistat ja taulukko elävät sen mukaan (palveluista myös poistuu videoita toisinaan, joten variaatiota tapahtuu myös sen vuoksi). Ehdotuksia video-linkeistä otetaan ilolla vastaan!

Tähän muutama helmi soittolistoilta:

1. Tätä hauskaa ja herkullisesti piirrettyä vanhaa piirrospätkää en ollut aikaisemmin nähnyt:2. Tämä suloisen romanttinen animaatioklassikko on tuttu Samu Sirkan joulutervehdyksistä:3. Tämä ihana jouluevankeliumiin kytkeytyvä pikku aasin tarina on yksi suosikeistani:Mickey's Christmas Carol, joka aiemmin oli tässä kolmantena viedolinkkinä, on nyt poistunut YouTubesta, eli myös soittolistaltani. Klassikko löytyy kuitenkin Dailymotionista, jonka linkin olen muuttanut taulukkolistalle.

Ihanhan tässä alkaa päästä hyvään vauhtiin joulutunnelmoinnissa. Fiiliksiä vähän laskee flunssainen olotila, joka on kestänyt jo kohta kaksi viikkoa... Lievitystä ihanien videoiden lisäksi antaa chai-tee sekä kuivatut ja sokeroidut inkivääripalat, jotka on muuten todella hyviä - ja jouluisiakin! Maku on melkoisen vahva, mutta siihen tottuu kyllä ja oppii pitämään sen "potkaisusta". Tutustuin näihin herkkupaloihin viime jouluna, kun olin niin ikään flunssassa ja siskoni osti minulle pussin näitä. Hän tarkoitti ne varsinaisesti jouluherkutteluun, mutta sanoi että ne voivat myös lievittää flunssaista oloa, mikä on ihan totta - suosittelen :)

3 kommenttia:

 1. Saako esittää postaustoiveen??

  Sinun joulu! Muistoja, perinteitä, aaton kulku, lemppariasiat jne. Voi olla myös useassa postauksessa aiheittain, kuvat ois myös kivoja (omat erityisesti) ja lapsuuden joulu oli tällainen!! voi sentään, höperöidyin jo. Paljon tekstiä, niitä kuvia ja voi jakaa useaan postaukseen jos siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Huomasin että pyyntöni on vaikuttanut joidenkin mielestä epäilyttävältä tai vilpilliseltä. Halusin tulla kertomaan, että luettelemani asiat ovat esimerkkejä, joista minua kiinnostaisi lukea. Luettelo on myös tarkoitettu herättämään inspiraatiota :) En ole käyttämässä kirjoituksianne mihinkään muuhun kuin tunnelmointiin ja lukemiseen, sillä olen kiinnostunut erilaisista tavoista viettää joulua. Jokainen saa itse päättää kuinka henkilökohtaisesti kirjoittaa, mistä kirjoittaa, tai kirjoittaako mitään. Tämä on vain ehdotus. :)

  Kopioin ja kommentoin tämän saman kommentin jokaiselle, jolle olen toiveen esittänyt. Asiani on kaikille sama, joten en jaksa alkaa kirjoittamaan useaan kertaan.

  Toivottavasti turhat pelot ja luulot pyyntöäni kohtaan on nyt voitettu :)

  VastaaPoista
 3. Heippa anonyymi!

  Kiitos postausideasta - ihan kiva idea tuo on minun mielestäni :) Aikalailla postaukseni liittyvätkin omaan joulun viettooni, mutta kyllähän tuollaisen varsinaisen muistelopostauksen voisi myös kyhätä, jossa olisi vaikka jouluaaton kulkua ja perinteitä. Yritän saada jossain vaiheessa aikaiseksi!

  VastaaPoista